Varna24.bg главният архитект на Варна Виктор Бузев. Общината в продължение на

...
Varna24.bg главният архитект на Варна Виктор Бузев. Общината в продължение на
Коментари Харесай

Нов етажен паркинг с атрактивна зона върху него може да се роди в Дупката“ на Варна

Varna24.bg основният проектант на Варна Виктор Бузев. 

" Общината в продължение на три години интензивно търси разновидности да придобие собствеността на останалата част, която не е общинска благосъстоятелност. Чрез дяловете в пловдивския панаир не успяхме да добием собствеността върху това емблематично място за града. Уверен съм, че в случай че това се случи, в обозримо бъдеще, това е отлично място за създаване на етажен под земята паркинг, който ще е нужен при въвеждане на синята зона, а на равнището на булеварда " Княз Борис I " да се възвърне градинката, която си спомняме от нашето детство.

С кмета сме обсъждали разновидността да се появи монумент в тая градинка на братята Кирил и Методий или на техните възпитаници, защото във Варна действително нямаме подобен церемониален паметник, където да завършва шествието на 24 май. Централната градска част има потребност от още едно площадно пространство.

По предвижданията на Общ устройствен план зоната предлага доста благоприятни условия за осъществяване на капиталови планове ", сподели Виктор Бузев.

Според него в града има още няколко подобаващи места за етажни паркинги, които да бъдат други възможности на синята зона.

На ул. " Цариброд " съгласно него има парцел, където може да се построи етажен паркинг. На влизане от Бургас от моста в дясно по пътя за бул. " Девня " също имало инвестиционен проект, където най-бързо може да бъде построен подобен паркинг.

" На територията на пристанище Варна-Изток има терен, който също е добър за тази цел. Товарните коловози на жп гара Варна са към 20 декара и не се употребяват, по тази причина там също е уместно място за етажен паркинг ", счита основният проектант.

Той показа, че се надява на частна самодейност за построяването на оборудванията.

" Този, който първи направи подобен паркинг ще покаже на останалите един работещ бизнес модел. Този вложител ще има моята поддръжка и аз съм уверен, че и от паркиране може да се печели “, сподели Виктор Бузев.

Какво още вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР